Eiland hoppen - Reisverslag uit Daydream Island, Australië van Caroline Danny - WaarBenJij.nu Eiland hoppen - Reisverslag uit Daydream Island, Australië van Caroline Danny - WaarBenJij.nu

Eiland hoppen

Blijf op de hoogte en volg Caroline

21 Oktober 2012 | Australië, Daydream Island

Goed, we eindigden dus met een kleine opmerking dat Danny wel eens het lot tart en de lichten aan laat staan. Precies een dag na het vorige verhaaltje had hij het voor elkaar. Batterij zo dood als een pier. De dag begon nog goed. Naar een meertje geweest en een klein tourtje op een bootje gedaan. Even een bakkie drinken en op naar de watervallen.
Batterij dus dood. Ca boos op Danny (boos = understatement) Danny zweten en zoeken naar oplossing. Na 15 min had Danny (uiteraard) een goed idee en vroeg aan Ca of zij even achter het stuur wilde zitten en de auto achter laten rollen. Ca dacht, ik probeer gewoon te starten. En tadaaaa, motor draaide. Alle twee blij en Danny weer praatjes voor tien.

Met goede moed gingen we verder de Tablelands verkennen. Watervalletje hier, watervalletje daar. Bij een bleven we hangen en werd er even gezwommen. Met nadruk op even, want dat water was echt stervenskoud. De verandering van het landschap is echt heel erg mooi.

Na de Tablelands gingen we door naar Townsville. Vanuit daar gingen we naar Magnetic Island. Dat is een eiland op 8km van de kust van Townsville. Leuk eilandje en we hadden een tour geboekt. We waren met 8 man in totaal en wij haalden de gemiddelde leeftijd naar beneden tot ongeveer 47. Wel leuke mensen overigens.
We hebben in 4 uur het eiland gezien en die reisleider wist veel te melden. Ook had hij al snel door hoe hij paparazzi Ca kon verleiden tot weer meegaan met de trip. Terwijl ze druk aan het klikken was om de lokale "Rock Walabies" op de foto te nemen, zij hij droog. Kom Ca, we gaan naar Koala's toe. Als eerst zat ze weer in de auto. Danny had instant respect voor deze meneer.

De koala's waren dotjes, schatjes, poepig, lief, super cool, adorable etc. Ca was aan het glunderen. Zeker de baby koala kon op veel liefde rekenen.
Rest van de dag op het strand gechilld en toch wel verbaast gekeken naar de lokale bevolking. Ze waren keihard aan het zuipen op het strand. Dat is ansich niet heel raar/ongewoon. Maar als je de alcohol prijzen in Aussie ziet, is het toch wel bijzonder. Een six pack Corona gaat hier voor gemiddeld 19 dollar de deur uit. Dat is een hele goede reden om 4x na te denken of je wel de 2de Corona wil opentrekken lijkt ons.

Na de prachtige diertjes op Magnetic island stapten we weer de bus in voor wat kilometers op de weg. Volgende stop was Airlie Beach. De Withsunday's Islands moesten bezocht worden. In Airlie Beach een leuk caravan park bezocht en daar ons kamp opgeslagen. De begrafenis van Danny zijn opa kunnen meemaken (Lang leve de hedendaagse technieken).

Op de campingplaats stonden ook mensen die we al eerder in Townsville hebben gezien. We hebben ze niet gesproken, maar Danny herkende de 2 jongens aan hun kleding en gezicht. Toen begon bij Ca een belletje te rinkelen. Zij herkende 1 meisje van hun (ze waren met 4 in totaal) Hoe Ca haar herkende was ronduit hilarisch. Ze zei met droge ogen dat ze het meisje herkende door de manier waarop ze in haar kookpan stond te roeren. Prachtig! Normaliter is Ca een blind paard die straal langs iedereen voorbij kan lopen. Maar gelukkig herkent ze je wel als je in een pan roert.

Nu we bij de Withsunday's zijn hadden we een tour geboekt naar een eilandje en naar het befaamde 'mooiste strand' van Australië. Het woord tour konden ze weglaten, want we hebben niemand gesproken die ons kon vertellen hoe onze dag eruit zou zien. We werden om half 9 's ochtends op het eiland gedropt en moesten zelf maar uitzoeken hoe laat we naar het strand op een ander eiland werden vervoerd. Normaal zijn we niet te beroerd om wat uit te vogelen, maar als je 150 dollar pp aftikt mag je toch wel verwachten dat er tenminste iemand je komt melden waar je moet zijn etc. Maar goed, niets van dit alles en we gingen zelf maar op pad.
Bij het zwembad even uitpuffen en Ca spotte 'wilde' witte Kakatoe's. Uiteraard moesten deze op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Na een half uur klooien, wachten en mopperen had ze eindelijk een knappe foto van zo'n beest. Missie geslaag [x]
Na de lunch zagen we tot Danny zijn grote pret de kakatoe's lekker rondlopen op straat en ze lieten zich graag voeren. Zo wild waren Ca der kakatoe's niet, maar tot op heden blijft ze volhouden dat de vogel die zij op de foto heeft beslist daar niet zou rondlopen.
We laten haar maar in die droom.

Na de cruise hebben we 2 dagen resort geboekt op Daydream Island. Dit is een klein eiland, en we waren toe aan een paar dagen luxe. Prachtig resort en in onze kamer staan 2 2persoonsbedden. Eindelijk apart slapen ;).
Wel jammer dat hier verder niets is, dus je bent volledig afhankelijk van de prijzen die ze vragen in het resort. 10 dollar voor een Heineken is hier standaard tarief. Zin in bier neemt dan ook drastisch af.

Overigens kan het nog exclusiever. Op het eiland waar we gister rondhingen, Hamilton Island, is er een afgesloten gedeelte waar alleen diegene kunnen komen die er logeren. De prijzen varieren van 1800 tot 5000 dollar per nacht. Net even buiten ons budget helaas.

• 21 Oktober 2012 - 14:35

Gladys:

Hey Danny, Caatje van jou kan wel supermooie foto's nemen!!! Veel plezier!

• 21 Oktober 2012 - 14:35

Gladys:

Hey Danny, Caatje van jou kan wel supermooie foto's nemen!!! Veel plezier!

• 21 Oktober 2012 - 22:48

Sofieke:

Heey Caro!! Wat super gaaf allemaal en mooie foto's!
    Je verhalen lezen echt lekker weg btw, je zou schrijfster moeten worden ;) echt een talent idd.
    Niek en ik zijn vrijdag terug gekomen uit Rome en jahoor.......We zijn verloofd!!
    Helemaal blij dus :D je hoort nog wel hoe en wat, via de mail ofzo.
    Heel veel plezier en groetjes aan Danny!
    Dikke kusss

• 22 Oktober 2012 - 10:37

Caro:

Dank voor de complimenten. Ik doe erg mn best op de foto's, maar ja ik ben dan ook gek op beestjes spotten :D
    Danny is van de verhalen, ik controleer ze alleen op onwaarheden en zorg dat hij niks vergeet te melden. Dus het schrijf talent moet ik helaas aan hem toedichten :p
    Ik wacht op je mail voor details hoor Sofiek! Super leuk!!
    xx

• 23 Oktober 2012 - 00:17

Marinkaa:

Caro..., jullie hadden toch nog ruimte in jullie koffer?
    in plaats van uggs wil ik wel een koalabeertje hebben! ;-)
    Superr lief!!

xxxxxxxxxxxxx

• 26 Oktober 2012 - 09:06

Roos:

Hey Danny en Caro,
    Superleuk jullie foto's. Ziet er echt fantastisch uit!
    Enne... ik wil ook wel zo'n koalaatje!
    Laat Danny nu wel de lichten uit?
    xxxx

• 11 November 2012 - 17:37

Geertje:

Hi lieve avonturiers!

De verhalen zijn echt super leuk om te lezen en de foto's zijn echt plaatjes! Jullie je vermaken je echt super daar he! Vergeten jullie niet om terug te komen?

Geniet!!!!

Dikke kus

• 28 November 2012 - 18:19

Iriz:

Je hebt gelijk hoor ca! De kakatoe op jouw foto was wild!
    Haha. Leuk om te lezen dat jullie je nog steeds vermaken. Geniet er nog effies van.