Backpackers leven
Blijf op de hoogte en volg Caroline
14 Oktober 2012 | Australië, Lake Eacham
Maar goed, om een klein verhaal kort te houden. We hebben geen stuiver extra betaald aan het afkopen van aansprakelijkheid en we toeren nu eindelijk lekker rond.
De extra tijd in Cairns hebben we besteed aan de zon. Een paar bekenden tegengekomen en we hebben eindelijk diegene ontmoet van we hun huis mochten 'lenen'. Hele vriendelijke mensen die het goed voor elkaar hebben. Ze zijn allebei arts en soort van flying doctors. In het kort: Zij gaan nu een week werken in een ziekenhuis waar geen hond wil werken. Vooral in de nacht wil niemand daar aan de slag. Zij willen dat wel en zij werken dan een week. Daarna hebben ze er 3 vrij. Voor diegene die traag van begrip is. 1 week werken, 3 weken vrij (vakantie + veel geld). Niet heel onaardig dus.
In Cairns hebben we ook een berg vleermuizen gespot. Batman is er niets bij. Elke avond om ongeveer half 7 vliegen ze vanuit de stad naar de kust. Best spectaculair.
Nadat we de 30 graden in Cairns gedag hadden gezegd zijn we richting het noorden vertrokken. Daar heb je Cape Tribulation. Een dorpje midden in de jungle. Klonk erg aantrekkelijk.
De afstanden die we moesten rijden waren niet schrikbarend groot, maar de vele bochtige wegen zorgen ervoor dat je toch wel wat tijd kwijt bent.
Over Cape Tribulation kunnen we kort zijn. Geen zak te doen. Staan daar 2 hostels en vanuit daar kan je allerlei tochten boeken etc. Gezien wij nu het backpackers leven aanhangen (later meer) fixen we onze eigen wandeltochten.
Na ons eerste nachtje in het busje (heerlijk geslapen) gingen we wandelen langs het strand naar een rots. Daar zou een uitkijk plek zijn en er zwommen mogelijk schildpadden. Ca der ogen puilde der hoofd uit en we gingen in straf tempo aan de wandel. Het weer was niet des Australisch, dus we waande ons meer op Texel op een koude november dag met motregen.
Geen uitkijkpunt gehaald, geen schildpadden gezien en met wind tegen en motregen in het gezicht terug naar de auto.
Cape Tribulation = stom
Na Cape tribulation gingen we door naar Daintree forrest. In een poging om toch nog iets te zien gingen we naar een discovery centrum. Meerder prijzen gewonnen op ecologisch gebied en een deel van de entree gaat naar het natuurgebied. Natuurliefhebbers die we zijn, dragen we graag ons steentje bij. Behalve veel bomen en enkele vogels hebben we nog niet het dier gezien waar we naarstig naar op zoek zijn. De Cassowarie. Een uit de kluiten gewassen kip van ongeveer 1.5 meter. Er wordt overal voor gewaarschuwd, maar we hebben er nog geen 1 gezien. Mogelijk binnenkort onder de bumper. We zullen foto's nemen.
Dit was het meeste noordelijke wat we gingen doen en nu was het tijd om omlaag te rijden. Via de regenwouden richting The Tablelands.
Wegen zijn prima te doen en we tuffen lekker door in ons busje. Totaal geen haast en Danny heeft nog geen 1x de maximum snelheid overschreden. Hij lijkt wel leerbaar.
Eerste stop was Kurunda, gezien het aantal Japanners hadden we snel door dat dit de toeristische hotspot was. Snel wegwezen dus. Tijdens onze cappucino kwam een vriendelijke meneer bij ons aan tafel staan. Onze lichten stonden nog aan. Hij herkende Ca aan der schattige jurkje. Ca vond dit natuurlijk prachtig, maar goed. Kan iedereen gebeuren een keer, hoewel Danny zijn teller in 2012 op circa 10 staat.
In de Tablelands zijn we vooral op zoek naar uitzichten, watervallen en diertjes. Dat is allemaal prima te vinden. Echter de dieren zijn moeilijk te vinden en Ca heeft daar grote problemen mee. Dat resulteerde vandaag in een speed mars door de jungle waar menig commando moeite mee zou hebben. Helaas geen wallabies, kangaroes of dat soort gein. Wel wat schildpadden in de rivier kunnen spotten. Zie foto's.
Op dit moment staan we ergens in een natuurpark op een camping. Zonder elektriciteit is dat zo'n 19dollar. Bijna ons maximum, want we zijn gestart met onze nieuwe levensstijl. Dat betekend dat we ons dus als backpackers gedragen. De afgelopen week hebben we dan ook keurig 3x gratis met vouchers kunnen eten in Cairns. Niks mis mee, alleen het is eten wat de pot schaft. Zolang het gratis is, gooien wij het naar binnen.
Het cheap ass gedoe levert helaas geen culinaire hoogstandjes op. Waar we in Melbourne nog met gefronste wenkbrauwen keken naar de lokale backpackers, eten we nu het hetzelfde. Pasta met ketchup en een worstje. Niets mis mee!
14 Oktober 2012 - 11:07
Lenny:
Hey luitjes! Zo te horen gaat het allemaal wel goed daar. De verhalen klinken allemaal erg leuk! Hoeveel kilometers denken jullie ongeveer te gaan rijden? Wij vinden namelijk maastricht hier al erg ver.. Nou veel plezier verder en succes met het spotten van leuke diertjes ;-)
Groetjes lenny -
14 Oktober 2012 - 11:21
L:
Hoi hoi
Toch grappig dat jullie nu eindelijk jullie luxe levensstijl hebben aangepast haha. Jammer dat het niet altijd op rolletjes loopt maar dat hoort er nou eenmaal bij... Met die diertjes komt het wel goed, jullie hebben nog even! Veel plezier met touren!
Kusjes L -
14 Oktober 2012 - 14:40
Yorick:
leuk verhaal! veel plezier nog verder! -
14 Oktober 2012 - 14:48
Inge:
Camper ziet er mooi uit. Houden zo! Wat een schattig schildpadje, dat heb je in ieder geval op de foto.
14 Oktober 2012 - 21:10
Hans:
Super, die camper. Gaaf ding. Wat bedoelen jullie nou met teller van Danny staat op 10? -
16 Oktober 2012 - 03:01
Willem:
ik moet voor oma alles kopieren naar word , kan ik het uitprinten en zo, maar mijn spellingscontrole staat aan, pffffffff, grapje, hou van jullie, genieten schatjes, super bus -
16 Oktober 2012 - 08:47
Roos:
Hoi!
Leuk hoor elke keer jullie belevenissen volgen! Mijn collega kijkt een paar keer raar op, want ik zit tegen het scherm aan te lachen :-). Coole bus hebben jullie geregeld. Jammer dat het met wat strubbelingen ging, maar goed nu lekker onderweg! En met die diertjes zal het inderdaad wel goed komen! Nog geen kangeroes gespot?
xxx Roen -
17 Oktober 2012 - 00:38
Oma Zwart:
die kip van 1.5 meter zou ik wel eens willen zien. -
17 Oktober 2012 - 13:29
Ca&Danny:
@Len, We hebben er nu 1000km opzitten en hebben er nog wel 3000 te gaan haha. 'kleine stukjes op de kaart zijn ongeveer al 400km. Zijn echt niks gewend.
@Hans, Danny laat vaak zijn lichten aanstaan. Het is hem hier ook al gelukt. Batterij leeg, 1 dag na het posten van dit verhaal. Onweergezicht van Caro was het resultaat haha.
@Roos, Kangaroes wel gespot, maar niet heel veel. Vandaag koala in een boom gezien met een baby. Caro begon instant te glimmen. Het was zoooooo "adorable'
@Oma, zodra we die kip zien maken we een foto voor u :) -
17 Oktober 2012 - 21:53
Gb:
ik heb een verzoek:
kunnen jullie niet bv elke 3 dagen een verslag sturen??
ik moet steeds zo lang wachten.............
geniet lekker!! -
20 Oktober 2012 - 19:02
Moekie:
kunnen we ook even een kijkje in jullie busje krijgen,lijkt me wel leuk of is het een bende?geintje.
hier alles goed hoor,alles is klaar voor minoes die komt vrijdag,zal foto's op fb zetten als ze er is (nou moet aan Carola vragenof zij het doet ben niet zo technisch) toer maar lekker door.kus van ons.
20 Oktober 2012 - 19:02
Moekie: