Little Amsterdam - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Caroline Danny - WaarBenJij.nu Little Amsterdam - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Caroline Danny - WaarBenJij.nu

Little Amsterdam

Blijf op de hoogte en volg Caroline

10 November 2012 | Australië, Byron Bay

Nadat we Brisbane hebben overgeslagen zijn we nu op weg naar de Gold Coast. Het befaamde plaatsje Surfers Paradise kunnen we daar vinden. Eenmaal aangekomen valt vooral de hoogbouw op. Uiteraard is er een strand, maar het geheel was niet super bijzonder. Het stikt er van de nachtclubs en dergelijke en het is dan ook vooral ’s nachts de place to be. Nou, niet voor ons dus we hadden het snel gezien.

Volgende stop was Byron Bay. We hadden besloten om daar te gaan leren surfen en ook een beetje chillen. Byron Bay wordt neergezet als “chill” plaatsje om rond te hangen. Dat klonk goed in onze oren dus bus inpakken en gas geven. Eenmaal aangekomen al snel de goedkoopste plek gevonden om te slapen. We slapen op een parkeerplaats van een hostel, The Art Factory. Dit is een one of a kind hostel. Er lopen hier vooral hippies rond en de hele dag blowen is een standaard bezigheid.
We hebben ons verbaast over de figuren die hier rondlopen. Heel vriendelijk allemaal, maar vooral bezig met stickies draaien en bier drinken. Bij het hostel is ook een camping ground. Dat staat helemaal (maar dan ook echt helemaal) volgestouwd met tentjes. Er zijn hier zelfs enkele die al enkele jaren!! op deze camping ground wonen. Die hebben hele bankstellen in hun tent staan. Het is in ieder geval een goedkoop alternatief.

Een nadeel van deze levenstijl is het feit dat niet iedereen de persoonlijke hygiene hoog in het vaandel heeft staan. Het komt dan ook weleens voor dat als er iemand langs loopt je nekhaar rechtop gaat staan.
Een ander grappig detail is dat er hier een knaapje rond loopt die wiet aanbiedt aan iedereen. Dat is opzich niet heel bijzonder, maar toen we hem een avondje niet konden spotten bleek hij achter de receptie te staan van het hostel. Meneer houdt er dubbele inkomens op na blijkbaar. Misschien een idee voor diegene die in Amsterdam in een hostel werken ;)

Voordat we op surfkamp gaan gingen we maar een lesje van 2 uur nemen om te bekijken of we het wel leuk vinden. Is namelijk best vervelend als je enkele honderden dollars aftikt en je vind er geen reet aan.
Het lessen was heel erg leuk. De golven hier zijn toch wel iets anders dan op Texel. Ca was erg goed bezig en stond regelmatig recht op, surfbabe!
Bij Danny ging het ook redelijk naar tevredenheid, totdat een lokale flapdrol besloot om Danny af te snijden. Normaal geen probleem, maar die knakker zei geen woord en duwde Danny zijn surfplank terug. Net toen Danny die wilde aanpakken klapte een golf tegen het board aan en dat weer op de hand van Danny. Einde surfles, want Danny had nu een blauw handje. De lokale flapdrol had geluk dat hij al uit zicht was, want anders had hij nu een surfplank om zijn nek gedraaid gehad.

Het surfen was erg bevallen dus aanstaande zondag gaan we op kamp! 4 dagen elke dag surfen en een beetje rondhangen. Klinkt heel aantrekkelijk.
Hopelijk knapt het weer een beetje op, want op het moment van typen regent het al de hele dag! Echt ongelovelijk, voelt een beetje als thuis. Depressieve klachten beginnen nu serieus te worden. Gelukkig is er een zuster in huis die deze symptomen behoort te herkennen. (denkt hij)

• 10 November 2012 - 10:26

Hans:

Beter een blauw handje dat een gat in je hand, toch???

• 14 November 2012 - 12:34

Moekie:

hebben jullie de zonsverduistering nog gezien?verder alles oke hier xxxxxxxxxxxxxxxxxx